معرفی بخش                           

 

بخش ICU جراحی قلب در سال 1386 در بیمارستان ولیعصر افتتاح گردید وتا مهر ماه 1390 با توجه به تغییر و تحولات  به صورت نیمه فعال به کار خود ادامه داده و از آبان ماه 1390 به صورت فعال و تمام وقت به بیماران استان خدمت رسانی نموده است.در آذر ماه 1396 با انتقال به بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی رازی به کار خود ادامه داد.

دپارتمان جراحی قلب و عروق مرکز آموزشی،پژوهشی و درمانی بیمارستان رازی در فضایی به متراژ  375 متر مربع  و  مجهز به 2 اطاق عمل جراحی قلب 6 تخت آی سی یو بزرگسال ، آی سی یو اطفال وکادر ورزیده متشکل از 2 فوق تخصص جراحی قلب و فوق تخصص بیهوشی قلب ،پرستار، تکنسین اطاق عمل، پرفیوژنیست و تکنسین بیهوشی بطور شبانه روز در ارائه خدمات جراحی قلب بزرگسالان ، اطفال و جراحی های عروق بزرگ فعال میباشد.


نحوه پذیرش بیمار                    
 
 

این فرایند جهت آشنایی با نحوه پذیرش بیمارانی که نیاز به جراحی قلب باز دارند تدوین شده است. بیمار به پزشک متخصص قلب مراجعه نموده و پس از انجام آزمایشات،تست های های تشخیصی و انژیوگرافی در صورت تشخیص پزشک معالج و نیاز به عمل جراحی قلب به این سرویس ارجاع داده می شود.

جراح قلب پس از رویت سی دی انژیوگرافی و سایر تست های تشخیصی و وضعیت بالینی بیمار در صورت نیاز به عمل جراحی ،بیمار را جهت نوبت دهی و بستری در بخش جراحی قلب به این بخش ارجاع می دهد.

بیمارن از مطب پزشکان قلب ،جراحی قلب ،طی مشاوره های جراحی قلب از سایر مراکز آموزشی درمانی /بخش های قلب این مرکز جهت جراحی قلب باز ارجاع داده می شوند .

نحوه پذیرش (با توجه به اورژانسی یا غیر اورژانسی بودن )متفاوت می باشد. بیماران اورژانسی بلافاصله بستری شده و تحت درمان قرار می گیرند .بیماران غیر اورژانسی به هماهنگ کننده بیماران جراحی قلب مستقر در بیمارستان مراجعه کرده ونوبت عمل میگیرند.
 
انواع اعمال جراحی                     
 

آمبولکتومی

در آمبولی های مزمن ریه که منجر به بالا رفتن مزمن فشار شریان ریوی می گردد اندارترکتومی شریان های ریوی در کاهش فشار شریان ریوی موثر است.در موارد آمبولی حاد ریه نیز تخلیه اورژانس لخته از شریان ریوی بسیار موثر است.اینگونه اعمال در مرکز قلب و عروق شهید رجائی انجام می گردد.

بای پس عروق کرونری

بای پس عروق کرونر عمل جراحی است که در آن 1 یا چند رگ مسدود شده قلب را که باید به عضله قلبی خون برسانند جهت برقراری مجدد خونرسانی با عروق وریدی و شریانی مشابه که از نواحی دیگر بدن برداشته میشود بای پس میکنند.بیشترین استفاده از عروق جایگزین نواحی دیگر بدن ورید صافن سطحی در ساق و ران پا و شراین قفسه سینه و شریان رادیال ساعد دست هستند.در واقع این گرافتها به نواحی بعد از تنگی عروق کرونر دوخته میشوند و آنها را از خون پر از اکسیژن مشروب میکنند.در واقع هدف از این عمل باز گرداندن بیمار به زندگی عادی به دور از درد و همچنین پیشگیری از حوادث غیر مترقبه مثل انفارکتوس قلبی می باشد.

بیماری های مادرزادی قلب

ممکن است قبل حین یا پس از بدنیا آمدن بیمار یا در دوران نوزادی کودکی نوجوانی ودیرتر کشف شوند.امکان وجود بیماری مادرزادی قلب و بدون علامت وجود دارد و بسته به شدت بیماری اولیه و پیشرفت بیماری هر زمان ممکن است علائم آن بروز نماید.علائمی نظیر کوتاه شدن تنفس و تحمل کم فعالیت از این دسته علائم هستند.

تشخیص این بیماریها در معاینه پزشک متخصص قلب و استفاده از روشهای گرافی قفسه سینه و نوار قلب و اکوکاردیوگرافی قلب و آنژیوگرافی قلب انجام میگیرد. در موارد خفیف این بیماری ها نیاز به درمان نبوده تنها نظارت یک متخصص قلب کافی است و در موارد شدید نیاز به درمانهای داروئی و اعمال جراحی ترمیم ناهنجاری ها ضروری است.

جراحان این مرکز در زمینه برخی از انواع جراحی ها از جمله جراحی ریشه آئورت ،آئورت صعودی و قوس آئورت منحصر به فرد بوده و علاوه بر کشیک جراحی قلب همه روزه یک نفر بعنوان کشیک جراحی های اورژانس آئورت مسئول اینگونه اعمال می باشد.

آنوریسم های آئورت

در این مرکز با همکاری جراح قلب و جراح عروق، کلیه اعمال جراحی روی ریشه قلب و عروق محیطی قابل انجام است.این گونه اعمال جراحی و بخصوص اعمال آئورت نزولی بصورت تیم متشکل از جراح قلب،جراح توراکس و جراح عروق انجام می شود. تشخیص،درمان و پیگیری درمان این گونه بیماران با ابزارهای اکوکاردیو گرافی قلبی ،اکوکاردیوگرافی مری،سیتی اسکن ، سیتی آنژیوگرافی و ام آرآی در هر ساعت از شبانه روز امکان پذیر است.

ترمیم دریچه و یا جایگزینی

دریچه های قلب نقش کلیدی را در این جریان خون یک طرفه و باز و بسته شدن با هر ضربان قلب بازی می کنند. تغییرات فشار در پشت و در مقابل دریچه به آنها اجازه می دهد تا برای باز کردن فلپ مانند دریچه یک طرفه و فقط در زمان مناسب باز شوند و سپس آنها برای جلوگیری از جریان برگشتی خون محکم بسته شوند.

جراحی قلب جایگزینی دریچه

دو تا از شایع ترین انواع مشکلات دریچه قلب که نیاز به عمل جراحی قلب دارند :

1- تنگی دریچه قلب

در تنگی دریچه میترال ، لت ها به اندازه کافی باز نمی شوند و تنها مقدار کمی از خون می تواند از طریق دریچه جریان یابد. تنگی (استنوز) هنگامی رخ می دهد که لت ها ضخیم، سفت و یا بهم ترکیب شده باشند. جراحی دریچه برای باز کردن دریچه ی تنگ و یا جایگزین کردن آن با یکی از دریچه های جدید انجام می شود.

2- نارسایی دریچه قلب

نارسایی دریچه قلب به معنی نارسایی یا عدم کارایی مناسب دریچه قلب است، در این حالت دریچه به درستی به جای حرکت در جهت مناسب به سمت جلو بسته نمی شود و خون به عقب نشت می کند. جراحی دریچه قلب برای تنگی یا تعویض دریچه مورد نیاز است.

ترمیم و جراحی دریچه قلب شامل جراحی بازسازی دریچه است تا مجدد به درستی کار کند. تعویض دریچه بدان معنی است که دریچه با یک دریچه بیولوژیکی قلب (ساخته شده از حیوانات و یا بافتهای بدن انسان) و یا یک دریچه مکانیکی قلب (ساخته شده از موادی مانند پلاستیک، کربن، یا فلز) جایگزین گردد.

نارسایی دریچه قلب به معنی نارسایی یا عدم کارایی مناسب دریچه قلب است، در این حالت دریچه به درستی به جای حرکت در جهت مناسب به سمت جلو بسته نمی شود و خون به عقب نشت می کند. جراحی دریچه قلب برای تنگی یا تعویض دریچه مورد نیاز است.

ترمیم و جراحی دریچه قلب شامل جراحی بازسازی دریچه است تا مجدد به درستی کار کند. تعویض دریچه بدان معنی است که دریچه با یک دریچه بیولوژیکی قلب (ساخته شده از حیوانات و یا بافتهای بدن انسان) و یا یک دریچه مکانیکی قلب (ساخته شده از موادی مانند پلاستیک، کربن، یا فلز) جایگزین گردد.
 

  تجهیزات مستقر در بخش       

بخش ICUقلب و عروق دارای امکانات ویژه زیر می‌باشد:           
سیستم مانیتورینگ Full Opition
ونیتلاتور گراف نت
دستگاه اکوکاردیوگرافی با قابلیت انجام اکو  TEE
دستگاه بالن پمپ داخل آئورتی
دستگاه رادیولوژی پرتابل مختص بخش
دستگاه ABG یا گازومتری جهت انجام ABG در بخش
امکان انجام دیالیز در ICU بصورت همودیالیز و CRRT در شرایط بحرانی
وجود یک عدد ترالی با امکانات کامل و دو دستگاه الکتروشوک
ICU
اطفال نیز دارای امکانات کاملاً مشابه قسمت بزرگسالان می‌باشد

هر تخت شامل تجهیزاتی مانند سرنگ پمپ، سرم پمپ، ، ساکشن سانترال ، وارمر خون تخت­های چند شکن ویژه با قابیلت تغییر وضعیت بیمار دستگاه نبولایزر ، ونتیلاتور،مانیتورینگ قلبی، ساکشن سانترال، پمپهای انفوزیون مدل JMS، تشک مواج، تخت­های چند شکن ویژه با قابیلت تغییر وضعیت بیمار،دستگاه نبولایزر و تجهیزات مرتبط با احیاء بیماران

تمام تختهای ICU دارای مانیتور مرکزی است و  هر یک توسط پرده­ های آنتی باکتریال از تخت مجاور جداسازی شده است.

یک اتاق ایزوله مطابق با استانداردهای بیمارستانی به همراه کلیه ­ی تجهیزات پزشکی

سیستم برق ICU متصل به UPS مرکزی بیمارستان بوده تا در صورت قطع برق شهری، دستگاه­ها و تجهیزات بدون وقفه فعالیت نمایند.

سیستم دوربین­ های ملاقات مداربسته برای فراهم نمودن امکان رؤیت بیماران توسط همراهیان با توجه به ممنوع الملاقات بودن بیماران بستری

بیماران در صورتیکه وضعیت Stable داشته باشد بعد از حدود 48 ساعت به بخش جراحی قلب منتقل می‌شوند. بنابراین تعداد بیماران بخش با توجه به تعداد عمل ها و stable بودن بیماران و عدم وجود بیماران بدحال متغیر می‌باشد.


پزشکان بخش:
 
دکتراحمد آموزشی






 *جهت دسترسی به رزومه هر پزشک ، کلیک کنید

رییس بخش : دکتر احمد آموزشی
 
سرپرستار :  فاطمه زهرا بهادر
 
 
موقعیت قرارگیری ای سی یو قلب باز موقعیت قرارگیری:طبقه اول          
 تلفن تماس:31626150
کپی لینک کوتاه :