اتاق عمل قلب باز بيمارستان رازي
 
 
  معرفي بخش:                              
 

اتاق عمل جراحي قلب بيمارستان رازي از سال 1386 با همكاري جراحان اين عرصه با تجهيزات و امكانات مانيتورينگ بيماران قبل و بعد ازعمل جراحي قلب بازافتتاح شد.

در اين واحد از سال 1386 تاكنون 1521 بيمار تحت عمل جراحي قرار گرفته اند كه از اين تعداد حدود 50/90 درصد بيماران به علت ابتلا به بيماري هاي عروق كرونر ،52/14 درصد به علت مشكلات دريچه اي و 37/35 درصد به علت ابتلا به ساير بيماري هاي قلبي تحت عمل جراحي قرار گرفته اند.

بيماران با مشكلات قلبي نادر و با ريسك خطر بالا از شهرها از جمله بيماران اين بخش از بيمارستان بوده اند كه پس از جراحي توسط جراحان مجرب بيمارستان به موطن خود بازگشتند.

بيماران در اين بخش براي اعمال جراحي مختلفي آماده مي شوند كه تعدادي از آن ها عبارت اند از: ميزان موربيديتي اعمال جراحي قلب در اين مركز (ميزان عفونت، مشكلات كليوي، مشكلات مربوط به عمل و غيره ) كم تر از 3 درصد مي باشد كه در مقايسه با آمار مراكز مختلف دنيا از استاندارد خوبي برخوردار است.

ميزان مورتاليته كل در اين مجموعه حدود يك درصد است كه در مقايسه با ساير كشورها و باتوجه به پرخطربودن بيماران اين مركز، قابل توجه و ارزشمند مي باشد.
 

نحوه پذيرش بيمار                          

بيماران پس از ارزيابي اوليه توسط متخصصين گروه قلب در صورت نياز به عمل جراحي به بخش جراحي قلب معرفي و توسط جراحان محترم ويزيت مي شوند.

در صورت نياز به جراحي بيمار در اين بخش پذيرش مي شود. پس از انجام اقدامات لازم جهت عمل ( آزمايشات قبل ازعمل، CXR اكو و... بيمارآماده ي عمل جراحي در روز بعد مي شود ) بيمار پس از عمل جراحي به ICU منتقل شده و به مدت 48 ساعت در آنجا تحت مراقبت هاي ويژه قرارمي گيرد.

اين مدت زمان ممكن است بنا به صلاحديد جراح تغيير كند پس از كنترل وضعيت و قرار گرفتن بيمار در شرايط مساعد طبق دستورجراحان بيمار به بخش جراحي قلب منتقل مي شود و از اين زمان حدودا 5 روز تحت مراقبت و كنترل قرار مي گيرد و درصورتي كه روند بهبودي به طور طبيعي پيشرفت كند بيمار در روز پنجم پس از آموزش هاي لازم جهت مراقبت هاي بعد از عمل مرخص خواهد شد.

درطي اين دوران بيماردرصورت لزوم تحت فيزيوتراپي تنفسي ، دستورات غذايي خاص و مشورت هاي مختلف قرارمي گيرد.

 
 

 تجهيزات موجود در بخش                  

 

دستگاه بالن پمپ

در اين روش يك كاتتر بالون دار را از طريق شريان فمورال وارد آئورت نزولي كرده و بعد از سيستول بطن و انقباض بطن چپ  وهنگام بسته شدن دريچه آئورت اين بالون باد شده و با افزايش حجم در آئورت پرفيوژن كرونري را افزايش ميدهد و مصرف اكسيژن را كاهش ميدهد.

كانترپالسيشن


دستگاهIABP حاوي يك بالن كوچك است كه در مرحله دياستول در داخل آئورت باد مي شود كه موجب افزايش فشار آئورتي و به تبع آن ازدياد جريان خون عروق كرونر ميشود و تخليه بالن درست قبل از پمپاژ قلب باعث مكش خون از قلب به سمت آئورت مي شود، تخليه بالن در اين لحظه باعث كاهش فشار سيستول و افزايش توانايي قلب براي پمپاژ خون ميشود.(دستگاه IABP از اين مكانيسم جهت اصلاح جريان خون عضله قلب و كاهش بار قلبي استفاده مي كند)
گاز مورد استفاده در بالن پمپ از جنس دي اكسيد كربن( كمترين اثر را در تركيدن بالن دارد) يا هليوم( بالاترين توانايي را سير و انتشار دارد) است.

پمپ قلب ريوي

ماشين‌ قلب و ريه سيستم‌هايي هستند كه گردش ، اكسيژن‌رساني را به‌عنوان جانشين موقت براي عملكرد گردش قلبي - ريوي خون بر عهده دارند. از اين دستگاه اغلب براي عمل‌هاي جراحي قلب باز ، مانند پيوند باي پس رگ كرونري و همين‌طور جايگذاري دريچه‌هاي مختلف قلب استفاده مي شود كه در آن جراحي نيازمند عمل بدون خونريزي است.

در بعضي موارد نيز واحد باي پس قلبي ريوي ، براي اكسيژن‌رساني غشايي فوق مادي در بيماران با سندرم وقفه تنفسي و يا عملكرد ناكافي تنفسي استفاده مي‌شود كه از نتايج پنوموني و يا استنشاق دود هستند.

دستگاه ABG

آزمايش گاز خون شرياني يا به اصطلاح ABG در پزشكي، به آزمايشي گفته ميشود كه بر روي نمونه خون گرفته شده از سرخرگ (شريان) راديال انجام شده و طي آن، ميزان فشار اكسيژن محلول در خون و همچنين PH خون محاسبه ميگردد. برخلاف اكثر آزمايشهاي خوني، كه نمونه خون از سياهرگها گرفته مي‌شود، نمونه اين آزمايش از خون سرخرگي بدست مي‌آيد. در اين آزمايش، اكسيژني كه در خون، از ريه‌ها به بافتهاي بدن حمل مي‌گردد، همچنين دي‌اكسيد كربني كه از سلولهاي بدن توليد شده و توسط خون به ريه‌ها، كليه‌ها و كبد منتقل مي‌گردد، اندازه‌گيري مي‌شود. نمونه گيري توسط سرنگ نازك و ويژه و توسط پزشك و يا پرستار ماهر بايد انجام شود. معمولا نمونه خون از شريان راديال در ناحيه مچ دست تهيه ميشود.

دستگاه  :ACT

در جراحي قلب باز جهت انجام باي پس قلبي ريوي به علت تماس خون بيمار با يك سيستم خارجي احتمال لخته شدن خون حتمي است، لذا تزريق هپارين به بيمار قبل از شروع عمل ضروري است. تست انتخابي جهت تعيين كفايت هپارين تزريق شده،(Activated clotting time) ACT مي باشد

 

دستگاه ابليشن :

اين دستگاه جهت بيماراني كه ريتم قلبي آن ها AF مي باشد و تواما دچار اختلالات دريچه اي خصوصا دريچه ي ميترال هستنر مورد استفاده قرار مي گيرد

 

 


پزشكان بخش:
 
دكتراحمد آموزشي

 *جهت دسترسي به رزومه هر پزشك ، كليك كنيد

رييس بخش : دكتر احمد آموزشي
 
سرپرستار : غلام رضا صادقي
 
 
گالري تصاويرگالري تصاوير                     
 موقعيت قرارگيري بخش:طبقه اول موقعيت قرارگيري اتاق عمل قلب بازتلفن تماس اتاق عمل قلب باز بيمارستان رازي تلفن تماس:  31626152
کپی لینک کوتاه :